Topsector Transport en Logistiek

De transport- en logistieksector is aan het veranderen. Niet alleen groeit het transport van goederen wereldwijd. Ook stellen klanten steeds hogere eisen aan de kwaliteit van het transport. Vervoer moet duurzaam én snel zijn.

Bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden in de logistieksector? Er zijn verschillende subsidies waarvoor u als ondernemer in aanmerking komt. DB&P helpt u graag met het beoordelen van de opties. De onderstaande regelingen zijn interessant in de transport- en logistieksector:

 • Europese regeling CEF Transport

  Een financiële bijdrage vanuit CEF-Transport is mogelijk wanneer u een voorstel heeft dat een bijdrage levert aan het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T). De doelstellingen voor de projectvoorstellen worden jaarlijks gepubliceerd.

 • Stimulans voor duurzame productintroductie (DKTI)

  DKTI is de afkorting van Demonstratieregeling voor Innovaties in Klimaattechnologieën en Transport. Het is een subsidieregeling voor bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van innovatieve voertuigtechnologie op basis van een duurzame brandstof.

Andere regelingen binnen de transport- en logistieksector:

 • Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen (MIA en Vamil)

  Deze twee regelingen zijn opgezet met als doel investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren óf ervoor te zorgen dat innovatieve, milieuvriendelijke producten sneller op de markt gebracht worden.

 • Subsidie voor productontwikkeling (WBSO)

  Houdt u zich bezig met de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? De WBSO-subsidie wordt technische innovatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven gestimuleerd? Wellicht is de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) interessant voor u. Kijk of uw organisatie in aanmerking komt voor deze subsidie via de WSBO-test.

 • Horizon 2020 voor onderzoek en innovatie

  Horizon 2020 is een subsidieprogramma van de Europese Unie en richt zich op het stimuleren van innovatie om het Europese concurrentievermogen te vergroten en maatschappelijke problemen aan te pakken. Bedrijven en kennisinstellingen die in internationaal verband bezig zijn met onderzoek, technische ontwikkeling en innovatie kunnen subsidie aanvragen.

 • Subsidie voor innovatiestimulering (MIT)

  Als u betrokken bent bij innovatie-activiteiten in topsectoren of u denkt eraan innovaties op de markt te brengen, bekijk dan eens de mogelijkheden van Subsidie voor innovatiestimulering (MIT).

Meer informatie?

logistiek en transportWilt u meer weten over één van deze subsidieregelingen? Neem contact op met subsidieconsultant Jan Egberts. Wij helpen u graag bij het vinden van de financieringsmix passend bij uw project of innovatie.