Subsidies voor de bouwsectorSubsidies in de bouwsector

Bent u actief in de bouwsector? En bent u benieuwd hoe u kosten kunt besparen door middel van subsidies? Subsidieadviesbureau DB&P helpt u graag bij het beoordelen van de verschillende mogelijkheden voor innovatie subsidies in de bouwsector.

Subsidie voor productontwikkeling

Bent u werkzaam bij een innovatief bedrijf in de bouwsector? En doet u aan productontwikkeling? Dan kan het zomaar zijn dat u in aanmerking komt om korting op uw loonafdracht te krijgen. Er is namelijk een regeling die een deel van de loonkosten in dergelijke gevallen voor haar rekening neemt. Deze subsidieregeling heet de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk, oftewel WBSO.

> Doe de WBSO test

Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil zijn twee verschillende regelingen, maar ze hebben hetzelfde doel: het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of ervoor zorgen dat innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt kunnen worden gebracht. Door gebruik te maken van de MIA kan maximaal 36% van de kosten van een milieuvriendelijke investering van de winst worden afgetrokken. Met de Vamil kan 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment worden afgeschreven. Sneller afschrijven betekent minder fiscale winst en daardoor betaal je minder belasting.

> Meer over MIA en Vamil

Duurzaamheid in het bedrijfsleven

ESF Duurzame Inzetbaarheid is een subsidieregeling gericht op bevordering van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Onder duurzame inzetbaarheid verstaan we werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn. De subsidie richt zich op de directe kosten van het inhuren van een adviseur en bedraagt maximaal 50% van deze kosten met een maximum van € 10.000,-.

> Meer over ESF Duurzame Inzetbaarheid

Partnership met SCAB Accountants & Adviseurs

DB&P werkt samen met SCAB. Dit zorgt voor een verbreding van de dienstverlening van beide partijen. Enerzijds kunnen wij klanten die actief zijn in de bouwsector koppelen aan SCAB en anderzijds kan SCAB klanten die vragen hebben over financiering doorsturen naar ons. Deze partnership zorgt voor een verbreding van onze dienstverlening en daarnaast kunnen wij de klanten van SCAB nu ook beter informeren over relevante subsidies in de bouwsector.

> Over de samenwerking met SCAB

Meer weten?

Wilt u meer weten over één of meer van deze regelingen? Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met consultant John Dalenoord. Dit kan per mail of telefonisch via 076 5654321.