Starters International Business (SIB)

Export biedt nieuwe kansen voor een bedrijf. Het kan bovendien leiden tot meer omzet. Met de Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten. Er zijn vouchers beschikbaar voor drie thema’s:

1. Voucher individuele coaching

Samen met een externe adviseur onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan met een internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden en de externe kosten zijn tot € 2.400,- gedekt.

2. Voucher collectieve activiteit

Met deze voucher kunt u deelnemen aan een meerdaagse handelsmissie of een collectieve beursinzending. U krijgt een tegemoetkoming van 50% van de deelname- prijs met maximaal voordeel van €1.500,-. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

3. Voucher kennisverwerving

Met een voucher kenniswerving kunt u een financiële tegemoetkoming krijgen voor het inhuren van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur. U ontvangt 50% korting met een maximum van € 2.500,-. U kunt een voucher aanvragen voor zaken als:
• De beoordeling van bestaande en het opstellen van nieuwe contracten;
• Het gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;
• Merkregistratie;
• Advies over belastingtarieven, dubbele belastingheffing;
• Het opzetten van een buitenlandse entiteit;
• Andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

Voor wie is de Starters International Business regeling?

Deze regeling is bedoeld voor bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten. Voor ieder thema gelden aparte voorwaarden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Hoeveel is het budget?

Het totale budget is vastgesteld op € 3.950.000 voor de drie thema’s die hierboven zijn omschreven.

Hans van Leeuwen | Consultant | De Breed & PartnersMeer informatie?

Wilt u meer weten over de SIB regeling? Of wilt u een subsidieaanvraag indienen? Neem dan contact op met DB&P consultant Hans van Leeuwen of download dan vrijblijvend de factsheet.