Starters International Business: SIB subsidie

Export biedt nieuwe kansen voor een bedrijf. Het kan bovendien leiden tot meer omzet. Met de Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Download gratis SIB factsheet

Er zijn vouchers beschikbaar voor drie thema’s, namelijk:

1. Coachingvoucher

Deze vouchers wordt ook wel ‘voucher individuele coaching’ genoemd. Samen met een externe adviseur onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan met een internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden en de externe kosten zijn tot € 2.400,- gedekt. Dit is exclusief BTW.

2. Missievoucher

Met deze ‘voucher collectieve activiteit’ kunt u deelnemen aan een meerdaagse handelsmissie of een collectieve beursinzending. U krijgt een tegemoetkoming van 50% van de deelname- prijs met maximaal voordeel van €1.500,-. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

3. Kennisvoucher

Met een ‘voucher kenniswerving’ kunt u een financiële tegemoetkoming krijgen voor het inhuren van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur. U ontvangt 50% korting met een maximum van € 2.500,-. U kunt een voucher aanvragen voor zaken als:
• De beoordeling van bestaande en het opstellen van nieuwe contracten;
• Het gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;
• Merkregistratie;
• Advies over belastingtarieven, dubbele belastingheffing;
• Het opzetten van een buitenlandse entiteit;
• Andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

De voordelen van een SIB voucher

Dankzij een SIB voucher krijgt uw bedrijf een enorme financiële steun in de rug, zodat u internationaal kan groeien.

Voor wie is de SIB subsidie?

Deze regeling is bedoeld voor mkb-bedrijven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk die de stap willen maken naar buitenlandse markten. Voor ieder thema gelden aparte voorwaarden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Hoeveel is het budget?

Het totale budget voor 2019 is vastgesteld op € 3.950.000 voor de drie thema’s die hierboven zijn omschreven.

Hoe vraag ik een SIB voucher aan?

U kunt ervoor kiezen om zelf een voucher aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U kunt er ook voor kiezen om uw aanvraag door De Breed & Partners in te laten dienen. Per voucher is er namelijk een andere aanvraagprocedure van toepassing. Wij begeleiden u graag in dit traject en wij dienen graag de aanvraag voor u in. Dankzij 35+ jaar ervaring in het financieren van innovatie zijn wij uitstekend in staat om uw innovatieplannen te vertalen naar de taal van de overheid.

Hans van Leeuwen | Consultant | De Breed & PartnersMeer informatie?

Wilt u meer weten over Starters International Business? Of wilt u een subsidieaanvraag indienen? Neem dan vrijblijvend contact op met DB&P consultant Hans van Leeuwen of download de gratis factsheet.