Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Bespaart uw bedrijf energie of dringt uw bedrijf CO2-uitstoot terug? Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ontvangt u subsidie voor het investeren in duurzame technologieën.

De subsidieregeling draagt bij aan het behalen van de doelen uit het Energieakkoord. Voor de volgende energiebesparende apparaten kunt u subsidie aanvragen: warmtepompen, pelletkachels, biomassaketels en zonneboilers.

Voor wie is ISDE subsidie?

De partijen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn particulieren, zelfstandige ondernemers, woningcorporaties, bedrijven, gemeenten, provincies en andere openbare lichamen. Ook buitenlandse particulieren met een woning in Nederland en zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren komen in aanmerking voor subsidie.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Voor zakelijke en particuliere gebruikers is er voor 2018 een subsidie van € 100 miljoen beschikbaar gesteld. Het bedrag aan subsidie waarvoor u in aanmerking komt, is afhankelijk van het apparaat.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U dient binnen 6 maanden na installatie een subsidieaanvraag in.
  • Het apparaat is nieuw aangeschaft en in Nederland geïnstalleerd.
  • U verwijdert het apparaat niet binnen een jaar na de datum van de beslissing.
  • Het apparaat is geïnstalleerd door een deskundige installateur.

Wanneer is de deadline?

De ISDE is een meerjarige regeling die loopt tot en met 31 december 2020. U kunt de subsidie in 2019 aanvragen totdat het budget op is.

Voorbeeld

Bedrijf X heeft besloten te investeren in duurzame energie, om zo energielabel A te kunnen dragen. Voor de warmtepomp die er wordt aangeschaft, ontvangt het bedrijf ISDE subsidie. Bent u benieuwd of uw plannen in aanmerking komen voor subsidie? Neem dan contact op.

ISDEMeer weten over de ISDE?

Denkt u aan een investering in een van de genoemde duurzame apparaten? Neem dan contact op met Consultant Jan Egberts. Hij begeleidt u graag met uw subsidieaanvraag en neemt u hiermee veel werk uit handen. Download ook de gratis factsheet subsidies voor duurzaamheid.