Stage lopen bij DB&P: hoe is dat?

In 2017 liep Stefan van Strien stage op de marketingafdeling van DB&P. Hoe hij zijn stageperiode heeft ervaren lees je hier.

“DB&P is een adviesbureau voor innovatiefinanciering. Het overgrote deel van de medewerkers is consultant. Zij houden zich bezig met het adviseren van MKB-bedrijven op het gebied van bedrijfsfinanciering. Deze consultants werken in verschillende teams en worden ondersteund door een sterk marketingteam. Dit team zorgt voor de uitstraling van het bedrijf naar de buitenwereld, maar levert ook leads aan de consultants. De Breed & Partners bezit daarnaast ook een crowdfundingplatform genaamd Investormatch. Werkzaamheden voor dit platform zijn zeker niet uitgesloten binnen de stageperiode.

Leer alles over Marketing & Sales

DB&P is een ideaal bedrijf om ervaring op te doen binnen alle facetten van marketing & sales. Maar wat zijn deze facetten dan? Ten eerste leer je omgaan met een CMS, de achterkant van de website en een marketing automation systeem. Je leert hoe je prospects kunt verzamelen en hoe deze prospects omgezet worden in leads, waarmee uiteindelijk conversies worden behaald. Ook krijg je er de kans om veel content te creëren en je taalvaardige skills te verbeteren. Daarnaast kun je je sales skills verbeteren door te luisteren naar de ervaren sales medewerkers en dit vervolgens zelf in de praktijk te brengen. Verder is er altijd behoefte aan marktonderzoek en is een sterke analyse van de concurrentie ook welkom.

Agile werken biedt transparantie

Het marketingteam werkt met agile scrum waardoor het werk erg transparant is en altijd duidelijk is wat er gedaan moet worden. Al met al biedt het bedrijf tal van mogelijkheden om eigen initiatief te tonen en jezelf te ontwikkelen in een rol binnen marketing & sales. Boven alles werk je in je stageperiode met een vriendelijk en gezellig team waarvan je veel kunt leren en waar je alles aan kunt vragen!”

Stefan studeerde Business Communication & Digital Media aan de Universiteit van Tilburg en werkt nu als Online Marketeer bij Brookz.