DB&P, sponsor van het Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team (voorheen Nuon Solar Team) is wereldkampioen zonneracen. De studenten van de TU Delft laten de wereld zien wat de mogelijkheden zijn van duurzame energie, innovatie en high-end technologie.

Sasol Solar Challenge 2018

Het Vattenfall Solar Team is als eerste gefinisht tijdens de Sasol Solar Challenge 2018. Dit jaar vond de race plaats in Zuid-Afrika. De Nuna9S, waarmee het studententeam van de TU Delft de race won, heeft in totaal 4030,4 kilometer afgelegd. Dat is 90 kilometer meer dan Team Tokai, die als tweede eindigde. Dit klikt als een forse voorsprong, toch eindigde het team uit Japan vlak achter het Nederlandse team. Dit had te maken met 116 kilometer puntenaftrek die het Nederlandse team kreeg vanwege een beschuldiging van spionage. Het team uit Delft werd beschuldigd van spionage, doordat een ziek teamlid van het Vattenfall Solar Team per ongeluk zijn tas in de volgauto van team Tokai had gelegd. De derde plaats ging naar de studenten uit Zwitserland.

De zonnewagen Nuna

Op 25 juli werd de nieuwe zonnewagen Nuna 9 gepresenteerd aan het publiek. De nieuwe specificaties van deze wagen zijn:

  • Zelf geproduceerde ‘space grade’ zonnepaneel met cellen die ook op satellieten worden gebruikt
  • Laagste luchtweerstand ooit door de inkorting van het zonnepaneel en het samenvoegen hiervan met de zijkanten van de auto: Nuna uit één stuk!
  • Nuna is nu 30,3% kleiner
  • De luchtweerstand van Nuna is ongeveer evenveel als de luchtweerstand van één zijspiegel van een Tesla
  • De accu van Nuna weegt maar 20kg tov de accu van de Tesla: 540kg
  • De actieradius is 400km (de Tesla kan er 300km rijden)

Tijdens de race in Zuid-Afrika nam het studententeam uit Delft deel met de Nuna9s, deze zonnewagen was weer beter ontwikkeld ten opzichte van het vorige model. Door middel van een innovatief radarsysteem past Nuna9s haar rijgedrag aan op de omgeving om zo duurzaam mogelijk te rijden.

Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

Het Vattenfall Solar Team

Dit team van zestien excellente studenten van de TU Delft, is samengesteld uit toptalenten van verschillende faculteiten waaronder de studies Lucht- en Ruimtevaarttecniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische natuurkunde, Industrieel ontwerp en Technische bestuurskunde.

DB&P Solar Fund: samen zijn we sterk

DB&P is zilveren sponsor, omdat wij techniek en innovatie een warm hart toedragen én omdat we willen bijdragen aan het Nederlandse innovatieklimaat. Studenten zijn wat ons betreft dan ook de ondernemers van de toekomst!. Samen met onze klanten doneren we niet alleen financieel maar ook materieel. Zo heeft Rommtech een grote inbreng gehad door het leveren van printplaten en kijkt Autarco mee als het gaat om bepaalde technieken met betrekking tot de zonnepanelen.

Nuna9

Download hier de factsheet over het Vattenfall Solar Team voor meer informatie.