TU/e Contest 2019

Op 6 juni 2019 vindt het finale event van de TU/e Contest 2019 plaats. In aanloop naar de finale kunnen studenten zich aanmelden. Daarna volgt een periode van netwerken, meetings en workshops. In mei worden uiteindelijk 20 projecten geselecteerd die mogen pitchen tijdens het finale-event.

De winnaar van 2018

Op dinsdag 22 mei 2018 vond de finale van de TU/e Contest 2018 plaats. Studenten kregen de kans hun innovatie te ontwikkelen in samenwerking met experts van de verschillende deelnemende Business Partners. Tijdens de grote finale werd de winnaar van de competitie bekendgemaakt en zijn er diverse andere prijzen uitgereikt. DB&P benoemde de start-up Ratio tot meest innovatieve onderneming van de toekomst. De innovatieve winnaar Tim Wilschut kreeg een cheque t.w.v. € 500 en tien uur coaching en advies. Met deze prijs hoopt DB&P een bijdrage te kunnen leveren aan de (succesvolle) carrière van deze ondernemer. Nicole Campen, partner van DB&P en tevens subsidieconsultant, reikte de award uit: “Ratio past goed binnen het innovatieve profiel dat wij ook binnen de klantenkring van DB&P terugzien. Deze innovatieve oplossing zal grote impact hebben op de engineeringswereld en industrie: technische excellentie en een terechte winnaar.” Ook de jury prees de computersoftware van Ratio. De start-up werd de winnaar in de categorie Prototyping. Ook het idee van aWeare trok de aandacht van de jury. Het concept van een technologisch hulpmiddel dat zich richt op slechtzienden was volgens de jury het beste idee in de categorie Ideation. Het studententeam TEST ontwikkelde een kleine biosensor die concentraties van geneesmiddelen in het bloed te meten met minimale hoeveelheden bloed. Deze medische oplossing werd winnaar in de categorie ‘beste studententeam’.

 

Publieksprijzen

De twee publieksprijzen zijn gewonnen door Maps Untold, een webplatform om toeristen met elkaar te verbinden door lokale reisadviezen, en iGem, verbetering van gezondheidszorg door een nieuwe aanpak voor ziektebestrijding.

DB&P Business Partner

De Breed & Partners is één van de Business Partners. Omdat wij studentprojecten gericht op innovatie en techniek een warm hart toedragen, dragen we hier graag ons steentje aan bij. Business Partners zijn zeer positief over de inzet en projecten van de studenten. Namens DB&P is Sjef van Kemenade betrokken bij de Tu/e Contest. Hij coachte 12 projecten, voornamelijk binnen categorie Digital & Internet.

“Als coach is het mooi om te zien hoe creatief en ondernemend studenten zijn. Feedback werd echt snel en goed opgepakt, complimenten voor deze teams”, aldus coach Sjef van Kemenade.