TU/e Contest 2018

Op dinsdag 22 mei 2018 vond de finale van de TU/e Contest 2018 plaats. Studenten kregen de kans hun innovatie te ontwikkelen in samenwerking met experts van de verschillende deelnemende Business Partners. Tijdens de grote finale werd de winnaar van de competitie bekendgemaakt en zijn er diverse andere prijzen uitgereikt.

TU/e Contest

Top 20

Eerder werd uit alle deelnemende projecten de top 20 ‘meest kans makende projecten’ geselecteerd. De kanshebbers zijn onder te verdelen in drie categorieën: Student Teams, Prototyping en Ideation. De projecten zitten dus in de idee-fase, uitvoerende fase of het betreft een groepsproject. Daarnaast werden de projecten onderverdeeld in de volgende clusters:

  • High Tech Systems & Materials
  • Energy & Sustainability
  • Transport & Automotive
  • Chemicals & Materials
  • Life Sciences & Health
  • Digital & Internet
  • Building & Physics
  • Finance & Technology

De top 20 projecten werden door specialisten uit het werkveld (Business Partners) van feedback voorzien. De studenten kregen de kans te brainstormen en ideeën te optimaliseren door middel van workshops en speeddates. Het doel van deze expertise was om de geselecteerden klaar te stomen voor de finale op 22 mei 2018. Op deze dag werden de projecten gepresenteerd aan een vakkundige jury, de Business Partners en een enthousiast publiek.

Wie is de meest innovatieve ondernemer?

DB&P benoemde de start-up Ratio tot meest innovatieve onderneming van de toekomst. De innovatieve winnaar Tim Wilschut kreeg een cheque t.w.v. € 500 en tien uur coaching en advies. Met deze prijs hoopt DB&P een bijdrage te kunnen leveren aan de (succesvolle) carrière van deze ondernemer. Nicole Campen, partner van DB&P en tevens subsidieconsultant, reikte de award uit: “Ratio past goed binnen het innovatieve profiel dat wij ook binnen de klantenkring van DB&P terugzien. Deze innovatieve oplossing zal grote impact hebben op de engineeringswereld en industrie: technische excellentie en een terechte winnaar.” Ook de jury prees de computersoftware van Ratio. De start-up werd de winnaar in de categorie Prototyping. Ook het idee van aWeare trok de aandacht van de jury. Het concept van een technologisch hulpmiddel dat zich richt op slechtzienden was volgens de jury het beste idee in de categorie Ideation. Het studententeam TEST ontwikkelde een kleine biosensor die concentraties van geneesmiddelen in het bloed te meten met minimale hoeveelheden bloed. Deze medische oplossing werd winnaar in de categorie ‘beste studententeam’.

Publieksprijzen

De twee publieksprijzen zijn gewonnen door Maps Untold, een webplatform om toeristen met elkaar te verbinden door lokale reisadviezen, en iGem, verbetering van gezondheidszorg door een nieuwe aanpak voor ziektebestrijding.

DB&P Business Partner

De Breed & Partners is één van de Business Partners. Omdat wij studentprojecten gericht op innovatie en techniek een warm hart toedragen, dragen we hier graag ons steentje aan bij. Business Partners zijn zeer positief over de inzet en projecten van de studenten. Namens DB&P is Sjef van Kemenade betrokken bij de Tu/e Contest. Hij coachte 12 projecten, voornamelijk binnen categorie Digital & Internet.

“Als coach is het mooi om te zien hoe creatief en ondernemend studenten zijn. Feedback werd echt snel en goed opgepakt, complimenten voor deze teams”, aldus coach Sjef van Kemenade.