DB&P: sponsor van de elektrische motor Wave

Het studententeam STORM heeft een innovatieve elektrische motor ontwikkeld. Met deze elektrische motor hebben zij in 80 dagen een wereldreis gemaakt. Hierbij hebben de studenten 16 verschillende landen doorkruist en meer dan 28.000 kilometer afgelegd. De batterijen werden opladen gedurende de stops. Download hier de Factsheet.

elektrische motor

 

STORM team Eindhoven

In september 2014 zijn 30 studenten van de TU Eindhoven gestart met de ontwikkeling van een eigen elektrische motorfiets. Op 1 oktober 2015 werd hij onthuld: de eerste elektrische toermotor voor lange afstanden.
Een elektrische motor is niet uniek, maar geen van deze motoren kan 500 km’s per dag rijden! 24 batterijpakketten van samen 28,5 kWh batterij zorgen voor 380 km groen rijden zonder opladen. Als deze leeg zijn, kunnen de batterijpakketten binnen 7 minuten gewisseld worden. Voel de vrijheid!

Technische specificaties

Het centrale onderdeel van de elektrische motor is het batterijenpakket, dat bestaat uit 24 cartridges. De cellen zijn binnen 7 minuten te verwisselen. Op 24 volledig opgeladen cartridges kan 380 km gereden worden. Verder maakt de Wave gebruik van een Hossack-ophanging aan de voorzijde, achter is een standaard schokbreker gebruikt. Wave beschikt over 2 versnellingen. Dat is te danken aan de Smeshgear, een Nederlandse innovatie, een intelligent systeem dat zowel zorgt voor de acceleratie maar ook voor 100% efficiëntie bij hoge snelheden.

Around the world in 80 days

In 80 dagen de wereld rond om het imago van duurzaam vervoer te verbeteren! De World Tour is gestart op 14 augustus 2016 en geëindigd op 2 november 2016. De reis ging over het Noordelijk halfrond, door Europa, Azië en Noord-Amerika. Lees hier meer over dit avontuur.

Sponsor van team STORM

Omdat wij techniek en innovatie een warm hart toedragen sponsoren wij dit studententeam STORM. Dit doen wij niet alleen door het doneren van geld maar ook met middelen.

De volgende sponsoren hebben zich al bij ons aangesloten:

 

logo_crowdner_892x240 (2)                 rommtechlogo