Twan de Laat

Twan de Laat Consultant Innovatiefinanciering

Mijn naam is Twan de Laat en ik maak sinds 2018 onderdeel uit van DB&P. Na mijn studie Bedrijfseconomie, ben ik in 2012 aan de slag gegaan in de subsidiewereld. Eerst via een afstudeeronderzoek (Innovatiefinanciering in de Health-sector), later als subsidiespecialist binnen een middelgrote speler in de accountancy. Naast het werk heb ik een studie Fiscale Economie succesvol afgerond en een masterclass Innovatiemanagement doorlopen.

Tijdens mijn studietijd vond ik het al interessant om vooruitstrevende ondernemers met hun ambitieuze plannen te helpen. Zo heb ik bijvoorbeeld een startend ondernemer geholpen bij het maken van zijn bedrijfsplan en inmiddels behoort zijn koffiebar tot de Top 10 van Nederland!

Wat ik zo leuk vind aan mijn werkzaamheden is de uitdaging om ondernemers de toegang te bieden tot de juiste mix van innovatiefinanciering (subsidies en funding). Wij kunnen vooral veel betekenen voor ondernemingen die ‘in beweging’ zijn; zij hebben een langetermijnvisie en richten zich op thema’s als technologische en sociale innovatie, groei en duurzaamheid.

Op persoonlijk vlak ben ik als Brabander woonachtig in Gouda, bezoek ik zoveel mogelijk festivals, lees ik graag de krant en probeer ik regelmatig te sporten: zaalvoetbal (ongeslagen kampioen 3e helft), wintersport, mountainbiken en hardlopen.