Sjef van Kemenade

Sjef van Kemenade Consultant

Sjef van Kemenade, aangenaam! Mijn functie is partner/senior consultant Innovatie Financiering en daarnaast ben ik als Investment Manager betrokken bij investeringsfonds TechFund One. Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Tilburg University) ben ik vanaf 1994 actief met de financiering van innovaties. Jarenlang heb ik dat gedaan vanuit RTE Adviesgroep. Om verder te versnellen is RTE samen gegaan met De Breed & Partners.

Waarom is Innovatie & Financiering zo interessant voor mij? Ik vind het zeer waardevol om innovatieve ondernemingen te helpen bij het realiseren van hun ambities, door de juiste financieringsmix te regelen. Je ziet bedrijven groeien en echt impact maken. En als ik daar met mijn kennis en netwerken stevig aan kan bijdragen, is dat prachtig.

Door de jarenlange ervaring kan ik snel de echte vraag en behoefte analyseren en een goede aanvraagstrategie in actie zetten. Ingrediënten daarbij kunnen zeer divers zijn: subsidies, fiscale faciliteiten, speciale kredieten, alternatieve financieringen en/of risicokapitaal. Juist in die combinatie zit een enorme meerwaarde.

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin en hobby's als koken en voetbal.