Roel Schuurkens

Roel Schuurkes Consultant

‘Hoe kan ik met innovatie bezig zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de dagelijkse werkzaamheden?’ Dit is de vraag waar de innovatieve ondernemers in meerdere fases in hun ondernemerschap tegenaan lopen. Ik ben Roel Schuurkes (33) en als consultant innovatiefinanciering geniet ik er van om bij deze ondernemers in de keuken te mogen kijken en mee te mogen denken over de beste invulling van deze financieringsvraag.

Van nature ben ik heel nieuwsgierig, ik wil echt alles overal van weten. De computer heeft van jongs af aan mijn grote interesse. Zo programmeerde ik mijn eerste programma’s op de Commodore64. Later na mijn studie Informatica & Economie ben ik werkzaam geweest als programmeur. 20 jaar na mijn eerste programma is de interesse nog steeds spring levend en sta ik altijd open voor nieuwe indrukken. Zo heb ik laatst nog een masterclass Bitcoin en Blockchaintechnologie behaald, een werkveld waar ik erg enthousiast over ben!

Naast dat ik mij bezig houd met de puzzel om IT-innovatie te koppelen aan financiering, ben ik in mijn vrije tijd vaak op het voetbalveld te vinden. Als scheidsrechter, pupillencoach of zelf als fanatieke uitblinker (van de derde helft). Daarnaast speel ik graag een potje pool met wat vrienden of kijk ik een van mijn favoriete Netflix series met mijn vriendin op de bank.

Graag boom ik met je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Ethereum, de opstelling van Ajax, het laatste album van The War on Drugs (geniaal!) , het ultieme pizza recept en uiteraard mijn kijk op jouw bedrijfsvoering. Stuur me hiervoor een mailtje of een linkedIn bericht.

Roel schreef een blog over blockchaintechnologie en waarom deze geschikt is voor de MIT subsidie. Benieuwd? Lees de blog hier.