Joost Emke | Managing Director | De Breed & Partners

Joost Emke Managing director / Partner / Senior Subsidie Consultant

Sinds 1994 begeleid ik, Joost Emke, bedrijven bij het verkrijgen van subsidies en andere vormen van financiering. Vanaf het eerste uur heb ik WBSO trajecten voor onze klanten aangevraagd, ondertussen zullen er een paar duizend van die aanvragen door mijn handen zijn gegaan.

En het verveelt nooit. Het blijft steeds weer een uitdaging om vooruitstrevende bedrijven en ondernemers met passie voor innovatie vooruit te helpen. Waar vooruit helpen voorheen beperkt bleef tot subsidies, zijn met de komst van RDA en innovatiebox de mogelijkheden om klanten substantieel te helpen enorm gegroeid. Hoewel ik commerciële economie heb gestudeerd, heb ik al vanaf het moment dat ik een schroevendraaier kon vasthouden interesse in technologie, zowel hands-on als theoretisch. Toen rond 1980 de eerste computers binnen mijn bereik kwamen, ben ik gaan programmeren. Basic, Pascal, Assembler, en later Perl en Java. Mijn beroep heb ik er nooit van gemaakt.

Na mijn militaire dienstplicht, heb ik kennis gemaakt met business consultancy bij een specialist in overname bemiddeling (mergers and acquisitions) voor bedrijven in machinebouw, kleinmetaal en kunststof in Nederland en België. Hier heb ik geleerd dat financiële en juridische kennis wel belangrijk is, maar dat het nog veel belangrijker is om te begrijpen wat een ondernemer drijft. Bij De Breed & Partners heb ik deze kennis vanaf dag één kunnen gebruiken.

In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in het losweken van subsidies en andere financieringen voor ICT-projecten. Naast consultancy werk, maak ik deel uit van het management team, begeleid ik beginnende consultants en heb ik regelmatig contact met operationeel management van de RVO.