Jan Egberts

Jan Egberts Consultant

Mijn naam is Jan Egberts en ik ben vanaf 1994 werkzaam als subsidieadviseur. Na al die jaren ben ik een allround subsidieadviseur geworden. Ik heb ruime ervaring in het aanvragen van regelingen op het gebied van technologische innovatie (o.a. WBSO, MIT , Innovatie Krediet, OP Zuid Innovatieregeling ), personeel en scholing (denk aan ESF-subsidies), internationale samenwerking en export (o.a. Partners voor Water en DHI-regeling) en milieu en duurzame energie (zoals DEI, EIA, ISDE en SDE-regeling).

Ik reis graag naar verschillende natuurgebieden in de hele wereld en zie hoe de natuur bedreigd wordt door milieu- en klimaatproblemen. Reizen is voor mij een manier om nieuwe indrukken op te doen en steeds verwonderd te raken door de veelzijdigheid van flora, fauna en mensen. Mijn huidige specialisatie in mijn werk op het gebied van milieu, duurzame energie en watermanagement vind ik daarom ook erg boeiend en relevant.

Deze veelzijdigheid zie ik ook terug in mijn werk als subsidieadviseur gezien de vele maatschappelijke onderwerpen en thema’s die door verschillende overheden (zowel regionaal, landelijk en Europees) worden ondersteund met subsidies en andere financiële instrumenten. Voor mij is het analyseren en het matchen van bedrijfsactiviteiten en alle verschillende regelingen die er zijn, een boeiend en resultaatgericht proces. Zeker als je ziet dat je ondernemers daarmee direct kunt helpen met het realiseren van hun investeringsplannen.