Carel Bruinings | Consultant | De Breed & Partners

Carel Bruinings Subsidie Consultant

Ik ben Carel Bruinings en als ervaren subsidie consultant denk ik graag mee over innovaties met mijn accounts op conceptueel niveau. Dankzij mijn ervaring in de ICT kan ik goed meedenken wanneer zaken innovatief zijn en dus kwalificeren voor subsidies. Ik ben een echte netwerker en zie een grote meerwaarde in het aan elkaar koppelen van bedrijven wanneer de innovatieve bedrijfsvoering en producten of diensten verwant zijn aan elkaar. Als netwerker kan je me dan ook vaak tegenkomen op evenementen, beurzen en bij de diverse incubator initiatieven die in Nederland actief zijn. Persoonlijk mag ik graag zeilen, reizen, uit eten gaan en zelf koken.

Innovatie subsidie voor innovatief koken?

Het mag bekend zijn onder collega’s en vrienden; ik kook graag. Regelmatig verschijnen er updates op Facebook van mij waarin ik (weer) een kookcreatie deel.
Als ik nou eens het woord maaltijd vervang door klantspecificatie, en het recept vervang door het woord programmeertaal, koken, bakken en braden vervang door methoden en technieken EN de groenten, rijst, boemboe en vlees vervang door componenten of API’s wordt het ineens een heel ander verhaal. Ik wijk af van bestaande methoden en technieken, en kom tekortkomingen tegen in de programmeertaal of componenten. Om het toch smakelijk te krijgen moet ik van de gebaande wegen afwijken en zelf methoden en technieken ontwikkelen om tot het beoogde resultaat te komen. Dit doe ik door de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is. Volgens mij ben je dan aan het innoveren!

Alleen jammer dat ik voor mijn privé koken geen innovatie subsidie kan ontvangen. Alhoewel in het bedrijfsleven receptuurverbetering door vervanging van ingrediënten en bereidingswijziging wel als innovatie aangemerkt kan worden. Over programmeren volgens de hierboven beschreven manier is überhaupt geen discussie mogelijk, dat is innovatie pur sang. En voor dit soort ontwikkelprocessen is financiering te verkrijgen. Meer informatie hierover? Ik vertel u er graag meer over.