Hyperloop Delft

DB&P is trotse sponsor van Delft Hyperloop! Dit transportsysteem van de toekomst brengt je in een half uur van Amsterdam naar Parijs. De Hyperloop is een hoge snelheid systeem met buizen die onder lage druk staan waarin capsules met passagiers of vracht reizen. Hierdoor is de luchtweerstand zo laag dat men kan reizen met bijna de snelheid van het geluid.

Hyperloop

Hyperloop Pod Competition

Om de ontwikkeling van een werkend prototype te stimuleren, organiseert Elon Musk’s bedrijf SpaceX de Hyperloop Pod Competition. Een ander doel van de wedstrijd is ook om de technische vaardigheden van de studenten te verbeteren. De wedstrijd, die op 22 juli 2018 plaatsvond in Hawthorne, Californië, werd bijgewoond door deskundigen van Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren die het ontwerp en de prestaties van de capsules beoordeelden. Delft Hyperloop heeft de tweede plaats behaald. De eerste plek ging naar het Duitse studententeam WARR Hyperloop. In 2017 behaalde Delft Hyperloop goud.

Hoe snel gaat de Hyperloop?

De werking van de Hyperloop is te vergelijken met buizenpost. Door in de buis een lage luchtdruk te creëren, kan de capsule met weinig weerstand zich verplaatsen. Hierdoor moeten snelheden worden gehaald van zo’n 1200 kilometer per uur.  De supersnelle capsuletrein moet volgens Musk het vervoermiddel van de toekomst worden.

Studententeam van de TU Delft

Het Hyperloop studententeam bestaat uit 35 studenten van alle faculteiten van de TU Delft. Iedereen in dit team is zeer gemotiveerd om de wereld schoner, sneller en efficiënter te maken. Het doel is helder: een geweldige prestatie neerzetten tijdens de Hyperloop Pod Competition en een bijdrage leveren aan de toekomst van het transport! Download hier de Factsheet.