DB&P, sponsor van het Nuon Solar Team

Donderdag 12 oktober 2017 is het Nuon Solar Team als eerste gefinisht in de Bridgestone World Solar Challenge. Daarmee heeft het Nuon Solar Team nu alweer voor de zevende keer de beker mee naar huis genomen! De zonnewagen Nuna9 ging ook dit jaar weer een spannende strijd aan met topuniversiteitsteams van over de hele wereld. Nuna9 is lichter, sneller en zit boordevol techniek en innovatie. Het Delftse studententeam bleek ook dit jaar weer de beste wagen op basis van zonne-energie gebouwd te hebben!

nuon solar team

 

De zonnewagen Nuna

Op 25 juli werd de nieuwe zonnewagen Nuna 9 gepresenteerd aan het publiek. Waarom is deze Nuna de beste zonnewagen ooit? Dit zijn de nieuwe specificaties:

 • Zelf geproduceerde ‘space grade’ zonnepaneel met cellen die ook op satellieten worden gebruikt
 • Laagste luchtweerstand ooit door de inkorting van het zonnepaneel en het samenvoegen hiervan met de zijkanten van de auto: Nuna uit één stuk!
 • Nuna is nu 30,3% kleiner
 • De luchtweerstand van Nuna is ongeveer evenveel als de luchtweerstand van één zijspiegel van een Tesla
 • De accu van Nuna weegt maar 20kg tov de accu van de Tesla: 540kg
 • De actieradius is 400km (de Tesla kan er 300km rijden)

Darwin, Australie

Na enkele complicaties met het vervoeren van de accu is de gehele zonnewagen aanwezig in Darwin, de startplaats van World Solar Challenge 2017. Het Nuon Solar Team is helemaal klaar voor de race! Voor een korte kennismaking met het team en enkele leuke feitjes over de zonnewagen kunt u het onderstaande filmpje bekijken:

Het Nuon Solar Team

Dit team van zestien excellente studenten van de TU Delft, is samengesteld uit toptalenten van verschillende faculteiten waaronder de studies Lucht- en Ruimtevaarttecniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische natuurkunde, Industrieel ontwerp en Technische bestuurskunde. Waarom is juist dit team zo succesvol? Ontdek dat hier in deze Blog.

DB&P Solar Fund: samen zijn we sterk

DB&P is zilveren sponsor! Omdat wij techniek en innovatie een warm hart toedragen én omdat we willen bijdragen aan het Nederlandse innovatieklimaat (studenten zijn de ondernemers van de toekomst!) hebben wij het DB&P Solar Fund opgericht. Samen met onze klanten doneren we niet alleen financieel maar ook materieel. Zo heeft Rommtech een grote inbreng gehad door het leveren van printplaten en kijkt Autarco mee als het gaat om bepaalde technieken met betrekking tot de zonnepanelen. Wat voordelen op een rijtje:

 • Vergroten naamsbekendheid door enorme publiciteit rondom de race
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 • Kennismaking met het Solar Team en de zonnewagen Nuna
 • Marketing ondersteuning vanuit DB&P (tekst en beeldmateriaal)
 • Fun factor voor personeel en buitenwereld
Nuna9

 

Het Nuon Solar Team is opnieuw wereldkampioen zonneracen geworden! Samenvattingen van de race kwamen zelfs op NPO1 in het programma ‘Oranje boven, Down Under’. U kunt deze uitzendingen terugzien op Programma Gemist. Houd  onze Twitter en LinkedIn pagina in de gaten voor nieuws over het team en events waar ze aan zullen deelnemen.  Voor aanvullende vragen kunt u contact met ons opnemen via info@debreed.nl of download hier de factsheet over het Nuon Solar Team voor meer informatie.