Zilver voor Hyperloop Delft

Het Delft Hyperloop team heeft de tweede plaats behaald bij de Hyperloop Pod Competition. De competitie vond zondag 22 juli plaats in Hawthorne, Californië. Het Duitse studententeam WARR Hyperloop ging er met de winst vandoor.

Het studententeam uit Delft hoopte de ‘vacuümtrein’ met ongeveer 450 kilometer per uur door een speciale buis te schieten, maar op de wedstrijddag ging hun capsule niet harder dan 142 kilometer per uur. WARR Hyperloop, verbonden aan de universiteit van München, slaagde erin een nieuw wereldrecord neer te zetten met een gemiddelde snelheid van 466 kilometer per uur.

Trots, ondanks motorproblemen

Een ontwerpfout in de motor zorgde ervoor dat de beoogde snelheid uiteindelijk niet behaald werd. Door de ontwerpfout werd een motoronderdeel te heet in de vacuümbuis, waardoor de motor stopte. Ondanks de tegenslag is het team vooral trots, want het had weinig gescheeld of Delft Hyperloop had helemaal niet meegedaan. “24 uur geleden wilden we namelijk nog de handdoek in de ring gooien, omdat onze boordcomputer toen was doorgebrand. Het leek er toen op dat we niet aan de wedstrijd mee konden doen”, vertelt Maaike Hakker, die het team vertegenwoordigt.

hyperloopteam

Delft Hyperloop Team, via Twitter

De Breed en Partners is sponsor van het Delft Hyperloop team, omdat we techniek en innovatie een warm hart toedragen. Wij feliciteren het studententeam uit Delft met het behalen van de tweede plaats!