RoomRaccoon winnaar van de Breda Startup Award 2018

RoomRaccoon is de winnaar van de Breda Startup Award 2018. De startup ging in het NAC stadion de strijd aan met Combekk (producent van een gietijzeren pan, gemaakt van gerecycled materiaal) en Kaplock (product van een onbemande beveiligde kapstop).

RoomRaccoon ontwikkelt software waarmee de boekingen van kleine hotels, appartementen en B&B’s beheerd kunnen worden. De startup is in 2017 ontstaan in het Bliss Hotel in Breda, waar oprichter Nadja Buckenberger bedacht dat de werkzaamheden aan de front desk geprofessionaliseerd moesten worden. Er werd nog gewerkt met Excel formulieren en een papieren agenda. Arbeidsintensief én foutgevoelig. Haar vriend Tymen werd ingeschakeld om een oplossing te vinden voor de problemen die deze verouderde werkwijze met zich meebracht. Met een eigen bedrijf in software development, ging hij aan de slag. Met succes, want inmiddels maken internationaal al 500 hotels gebruik van het systeem. Eerder won de startup al de Horecava Innovation Award publieksprijs 2017 en de MKB innovatie top 100 2018.

Over de Breda Startup Award

In Breda starten ieder jaar zo’n 2500 bedrijven met een innovatief en schaalbaar idee. Met de Breda Startup Award wil de gemeente deze ondernemers een podium bieden.
De avond begon met een captains diner, waar zo’n 50 inspirerende ondernemers uit Breda aanschoven. Onder hen waren Gilbert Gooijers van CM, Rob Peters van Handpicked Agencies en Peter Brouwers van Lead2Deal, initiator van de Breda Startup Award. Na het diner pitchten de drie finalisten live on stage hun ambitie en het groeipotentieel van hun startup. Terwijl de jury in beraad ging kreeg het publiek een Haka-workshop, de indrukwekkende ceremoniële dans van de Maori uit Nieuw-Zeeland. De zevenkoppige jury koos uiteindelijk voor RoomRaccoon vanwege de ‘economische impact’ en de werkgelegenheid die het bedrijf zou kunnen genereren.

Breda Startup Award 2018

John KrijgerJelmer RuitingaDB&P sponsor van Breda Startup Award

DB&P is sponsor van de Breda Startup Award, omdat wij innovatie en groei een warm hart toedragen. De winnaar krijgt namens DB&P dan ook een subsidiescan aangeboden. DB&P consultants John Krijger en Jelmer Ruitinga waren aanwezig bij de uitreiking.