WBSO subsidie: de cijfers van 2016

Er zijn in 2016 37.275 WBSO aanvragen toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met name MKB-ondernemers hebben gebruik gemaakt van de Wet ter Bevordering van Speur en Ontwikkelingswerk (97%).

Het gaat om 142.855 S&O-projecten waarbij innovatie en nieuwe technologieën centraal staan. Voor deze projecten is in totaal € 1.469 miljoen aan S&O-afdrachtsvermindering en € 6,7 miljard aan S&O-kosten toegekend. De WBSO is een fiscale stimuleringsmaatregel waarmee de overheid een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (R&D) compenseert.

DB&P als intermediair

DB&P ondersteunt innoverende bedrijven al meer dan 35 jaar bij het aanvragen van subsidies. Altijd op basis van no cure, no pay. De WBSO aanvraag wordt door de subsidie consultant voorbereid, ingediend en afgewikkeld. Ook verdere correspondentie zoals eventuele vragenbrieven, het bewaken van termijnen en het borgen van stukken van de overheid behoren tot ons takenpakket. Het uitgebreide dienstenpalet stelt ons bovendien in staat om u te adviseren over de volledige financieringsmix.

Meer weten over de WBSO subsidie?

Doe in 1 minuut de gratis WBSO test en ontdek of u in aanmerking komt of download de whitepaper WBSO voor Dummies.