Het Nuon Solar Team in Zuid-Afrika voor Sasol Solar Challenge!

Nog 2,5 week en dan gaat het Nuon Solar Team van start tijdens de Sasol Solar Challenge 2018 in Zuid-Afrika. Het studententeam is inmiddels aangekomen in Pretoria, de hoofdstad van het land.

Ter voorbereiding op de wedstrijd heeft het Nuon Solar Team de race al achterstevoren gereden, van Kaapstad via Port Elizabeth naar Pretoria. Het doel van deze oefening is om het parcours te verkennen. Waar liggen er hobbels op de weg? Zijn er stopborden? Wat is de maximumsnelheid? Dat zijn vragen die de studenten van de TU Delft nu kunnen beantwoorden. Daarnaast is er geoefend met de communicatie tussen de verschillende voertuigen.

De laatste voorbereidingen

In de laatste fase van de voorbereidingen gaat iedereen zich focussen op zijn eigen takenpakket. De route wordt verder uitgewerkt, de coureurs rijden hun laatste testdagen, de protocollen worden nogmaals doorgenomen en de sportschool wordt bezocht zodat iedereen helemaal fit is voor de race. In onderstaande video zie je hoe de coureurs worden klaargestoomd voor de zonnerace in Zuid-Afrika.

Over de Sasol Solar Challenge 2018

De Sasol Solar Challenge is een race waarbij zonneauto’s een afstand van meer dan 4.500 kilometer rijden dwars door het Zuid-Afrikaanse landschap. De race start in Pretoria, in het noordoosten van het land, en eindigt in Stellenbosch nabij Kaapstad. Wie gedurende de wedstrijd de meeste kilometers aflegt, wint de race.

DB&P is sponsor van het Nuon Solar Team.