Veranderingen aanvraagprocedure voor WBSO 2018

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kondigt enkele wijzigingen aan voor de aanvraagprocedure voor de WBSO 2018. De RVO is het uitvoeringsorgaan van de overheid die de WBSO-regeling bepaalt en controleert. Doel van de RVO is om de aanvraagprocedure te vergemakkelijken en op die manier gebruikersvriendelijker te maken. Een aantal elementen in de aanvraagprocedure worden gemoderniseerd. De RVO laat weten dat de vernieuwingen meer mogelijkheden bieden om op een heldere wijze een WBSO-aanvraag in te dienen.

Veranderingen WBSO-aanvraagprocedure

De vernieuwingen in WBSO-aanvraagprocedure hebben betrekking op:

  • het formulier dat logischer is opgebouwd, minder vragen en vereenvoudigde toelichtingen bevat
  • Meer ruimte voor tekst door grotere invoervelden
  • Meer automatisch ingelezen gegevens
  • Mogelijkheden die zijn toegevoegd om externe informatie te importeren

Geen nieuwe downloadversie meer

Er wordt geen nieuwe downloadversie meer ter beschikking gesteld. Wat inhoudt dat u geen WBSO kan aanvragen via het offline aanvraagprogramma zoals in de voorgaande jaren. U kunt in 2018 op twee manieren een nieuw project toevoegen aan uw aanvraag. Ten eerste kunnen de projecten direct in het online WBSO-aanvraagprogramma worden aangevraagd. Ten tweede kunnen de projectvragen eerst in een nieuw projectformulier (pdf) worden ingevuld waarna u de overige vragen online invult en het pdf-formulier eenvoudig kan laten inlezen. Op die manier kunt u de aanvraag grotendeels offline voorbereiden.

Geen verandering inhoudelijke beoordeling WBSO

Onze consultants zullen zich volledig aanpassen aan de aangekondigde vernieuwingen in de aanvraagprocedure van de RVO voor de WBSO 2018. Er verandert echter niets aan de inhoudelijke beoordeling van de WBSO. De consultants nemen het gehele WBSO-aanvraagproces voor hun rekening, dus u als klant zult wezenlijk niets merken van de wijzigingen in de WBSO-aanvraagprocedure. De RVO laat weten dat de exacte vernieuwingen in de aanvraagprocedure rond eind oktober gereed zullen zijn en zullen ingaan voor het nieuwe WBSO-aanvraagjaar 2018. Vanzelfsprekend zullen wij u daarover informeren zodra er nieuwe informatie bekend is.

Nu al beginnen met WBSO-aanvraagprocedure 2018?

U kunt nu al beginnen met het voorbereiden van uw aanvraag voor de WBSO 2018. U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze consultants of doe alvast de WBSO subsidie test op onze website.