Team Hyperloop Delft: zondag is het zover!

Op zondag 22 juli vindt de Hyperloop Pod Competition plaats in Hawthorne, Californië. Het studententeam Hyperloop Delft is inmiddels twee weken op locatie, waar ze de laatste tests uitvoeren met het door hun zelf gebouwde hyperloop voertuig Atlas01.

Om zondag aan de start te mogen verschijnen, moet het team een aantal tests doorstaan. Pas als er goedkeuring is gegeven door SpaceX engineers voor alle individuele tests, mag Atlas01 de buis in. Tot dusver waren er een paar tegenslagen. Zo moesten er afgelopen maandag nog een aantal werkzaamheden verricht worden aan het remsysteem, vanwege veranderingen in de wedstrijdvoorschriften. En op woensdag werden er problemen geconstateerd aan de motor controller. Hierdoor heeft het team wel de functionele tests kunnen uitvoeren, maar nog niet de vacuümtest.

Over de SpaceX Hyperloop Pod Competition

Om de ontwikkeling van functionele prototypen te versnellen en de innovatieve studenten wereldwijd aan te moedigen, is de SpaceX Hyperloop Pod Competion in 2015 in het leven geroepen. Teams van universiteiten van over de hele wereld worden uitgedaagd om het beste hyperloop voertuig te ontwerpen en te bouwen. De eerste wedstrijd werd georganiseerd in 2017. Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar:

DB&P is sponsor van Hyperloop Delft, omdat wij innovatie en techniek een warm hart toedragen!