Subsidies voor technologische ontwikkeling

Vandaag in de Holland High Tech bijlage van het Financieele dagblad: een artikel waarin Arno van Klinken van De Breed & Partners en Maarten Hoelen van Baker & McKenzie aangeven hoe zij aankijken tegen de eventuele ontkoppeling van de Innovatiebox en de WBSO subsidie. ‘Dat mag niet gebeuren: innovatie moet onze economie aanjagen!’

WBSO en Innovatiebox

De populariteit van innovatieregelingen in Nederland neemt toe. De WBSO regeling groeide in 2014 voor de zevende maal op rij. Ook de Innovatiebox is een populaire technologische regeling. Internationaal is er echter kritiek op dergelijke regelingen. De toonaangevende landen vinden aanpassing noodzakelijk. Dit kan resulteren in een ontkoppeling met de WBSO subsidie.

Technologische ontwikkeling stimuleren

Het belastingvoordeel dat de innovatiebox vanuit de WBSO oplevert, vloeit doorgaans direct terug in het bedrijf. Ze investeren opnieuw in mensen, in technieken, in kennis. De innovatiebox biedt daarbij de zekerheid van extra cashflow, noodzakelijk om onderzoek voor technologische ontwikkeling voort te kunnen zetten.

Lees hier het totale artikel in het Financieele Dagblad.