Eerste openingsdata subsidies 2018 bekend

De eerste openingsdata van subsidies in 2018 zijn bekendgemaakt. Wij brengen u graag op de hoogte van openstellingen van het SIDN fonds, de DHI-regeling, MIA, Vamil en ISDE.

SIDN fonds: 1 februari 2018

Het SIDN fonds staat voor een sterk internet voor iedereen. Innovatieve internetprojecten ‘die het verschil maken’ ontvangen financiële steun vanuit het fonds. Per jaar zijn er twee calls voor innovatieve internetprojecten (in het voor- en najaar) en één aanvraagronde voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten. De volgende call voor innovatieve internetprojecten opent op donderdag 1 februari en sluit op maandag 12 maart 2018 om 13.00 uur.

DHI-regeling: 1 februari 2018

DHI staat voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies. Deze regeling richt zich op Nederlandse MKB’ers die internationaliseren in opkomende markten. De DHI-regeling is een tenderprogramma. De tenderrondes duren meestal 6 weken. In deze periodes kunt u een aanvraag indienen. De eerste tender van 2018 opent op 1 februari 2018. Het beschikbare budget voor de eerste tenderronde van 2018 is € 2 miljoen voor DGGF-landen en € 2,5 miljoen voor overige landen.

MIT-haalbaarheidsprojecten: april (naar verwachting)

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend van de aanvraagperiode van MIT-haalbaarheidsprojecten. Naar verwachting wordt de aanvraagperiode opengesteld in april 2018. De exacte vormgeving van de regeling volgt in het eerste kwartaal van 2018. Zodra deze datum bekend is, brengen wij u uiteraard op de hoogte.

MIA en Vamil: het hele jaar

MIA en Vamil zijn twee verschillende regelingen met hetzelfde doel: het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of ervoor zorgen dat innovatieve milieuvriendelijke producten sneller de markt op kunnen. Voor deze regelingen kunnen het hele jaar door aanvragen ingediend worden. Met de MIA kan maximaal 36% van de kosten van een milieuvriendelijke investering extra worden afgetrokken van de winst. Met de Vamil kan 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment worden afgeschreven.

ISDE: het hele jaar

Het doel van de ISDE regeling is het stimuleren van de productie van duurzame energie door middel van relatief kleine productie-installaties die geen gebruik kunnen maken van het Besluit Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Het beraamde budget voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in 2018 is € 100 miljoen. In 2016 werd slechts een beperkt deel van het jaarbudget aangevraagd en in 2017 ging het budget aan het einde van het jaar op. Door een toenemende bekendheid van de regeling is de verwachting dat het aantal aanvragen in 2018 ook zal toenemen.

Neem contact op!

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor één of meer van deze regelingen? Neem dan contact met ons op zodat wij samen de beste financieringsmix voor uw innovatie kunnen ontwikkelen.