Subsidie praktijkleren: deadline 15 september

Onderstaande informatie gaat over de regels voor de subsidie praktijkleren 2016. Een deel hiervan is inmiddels aangepast. Klik hier voor de meest recente regels voor de subsidie praktijkleren.

Indien u het afgelopen jaar leerplekken binnen uw organisatie heeft aangeboden, dient u voor 15 september 2016 de subsidie praktijkleren in orde te maken.

Budget subsidie praktijkleren

Per deelnemer kan er maximaal € 2.700 subsidie aangevraagd worden. U ontvangt subsidie naar verhouding van de periode waarin u de leerling of student heeft begeleid. De subsidie is zeer populair, maar de verwachting is dat er voor het komende jaar genoeg budget is om alle correcte aanvragen te honoreren. Het is daarom het overwegen waard om extra leerplaatsen aan te bieden. Voor de uitvoering van deze regeling is in totaal € 205 miljoen gereserveerd.

Voor wie?

Het doel van de subsidieregeling praktijkleren is het creëren van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen in het bedrijfsleven. Deze plaatsen kunnen worden aangevraagd voor:
– VMBO-leerlingen die een leer-werktraject volgen;
– MBO-studenten die deelnemen aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl);
– HBO-studenten in de techniek (incl. landbouw en natuurlijke omgeving), waarbij de opleiding bestaat uit leren en werken;
– Promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s).

Meer weten over de subsidieregeling praktijkleren?
Ga naar de Praktijkleren pagina of bekijk hier de Factsheet.