STORM World Tour succesvol afgerond

Na 80 dagen is de STORM World Tour succesvol geëindigd op de plek waar het allemaal begon: de TU Eindhoven. De studenten hebben in 80 dagen de wereld rondgereisd op een zelfgebouwde, elektrische motor genaamd ‘STORM Pulse’. Als sponsor van dit innovatieve project, hebben wij de studenten op de voet gevolgd en wij zijn heel trots op het behaalde resultaat!

Als helden onthaald

De studenten van het STORM-team zijn als ware helden onthaald door vrienden, familie en andere belangstellenden op de campus in Eindhoven. Nadat er ‘s middags nog een ontmoeting met Minister President Rutte op het programma stond, werden de studenten tijdens de laatste etappe van de tour vergezeld door tien Tesla’s, terwijl zij zelf in een elektrische bus vervoerd werden. Uiteraard met de elektrische motor STORM Pulse voorop.

Valse start

Het studententeam beleefde een valse start toen één van de motoren op dag twee van de STORM World Tour er al mee ophield. Op dat moment was het team pas in Wenen. Deze valse start wisten de studenten gelukkig goed te maken door een hele nacht door te werken en de motor weer op te lappen voordat de reis verder ging.  Andere lastige situaties waarmee de studenten te maken kregen hadden te maken met factoren van buitenaf. Zo overleed de president in Oezbekistan, waardoor de geplande festiviteiten afgelast werden.

Over de STORM World Tour

Op 14 augustus vertrok team STORM vanuit Eindhoven voor een 80-daagse reis de wereld rond. De STORM World Tour ging via Turkije, Iran en Kirgizië en dwars door China. Vervolgens werd de oversteek gemaakt naar Seattle en reed de motor dwars door Amerika naar New York. Het laatste stuk van de tour was van Parijs naar Eindhoven. In totaal werden er 16 landen doorkruist en heeft de elektrische motor maar liefst 28.000 kilometer afgelegd. De komende tijd staat in het teken van presentaties en beurzen om het publiek te laten zien wat er allemaal mogelijk is met elektrisch rijden.