Europese oproep: steun voor innovatieve ideeën

De Europese Commissie heeft een oproep gedaan voor starterssteun voor innovatieve ideeën en de Galileo-Egnos-prijzen. Het budget bedraagt € 1,5 miljoen en aanvragen dienen uiterlijk op 19 oktober 2016 bij de Commissie te worden ingediend.

Doelstelling van de oproep

De oproep is gericht op innovatieve toepassingen (op basis van de Global Navigation Satellite System Technologie) die het gebruik van geavanceerde technologieën en industriële innovatie in heel Europa zullen bevorderen. Particuliere en overheidsorganisaties, gevestigd in één van de EU-lidstaten, Zwitserland of Noorwegen kunnen een voorstel indienen.

Aanvang en activiteiten

De oproep omvat verschillende activiteiten. Allereerst zal er een jaarlijkse wedstrijd worden georganiseerd. Daarnaast wordt het proces van productontwikkeling naar het vermarkten ondersteund, er wordt kapitaal aangetrokken, de innovatieve ideeën worden verspreid en deelnemers van de wedstrijd worden na afloop opgevolgd. De aanvang van de actie staat nu gepland in december 2016 en projecten duren maximaal 36 maanden.