Start STORM World Tour

De STORM World Tour is officieel gestart. Op 14 augustus is studententeam STORM onder veel belangstelling vanaf het 18-septemberplein in Eindhoven vertrokken. Lees hier de publicatie op Nu.nl. De studenten van de TU in Eindhoven zullen in 80 dagen de wereld rondreizen met hun zelfgebouwde, elektrische motor STORM Wave. Als trotse sponsor en liefhebber van techniek mochten wij hier niet ontbreken.

Promoten elektrisch rijden: in 80 dagen de wereld rond

De studenten reizen met de elektrische motor STORM Wave via Turkije richting Centraal-Azië en China om uiteindelijk de Verenigde Staten te doorkruisen. Wanneer team STORM eind oktober weer voet op Europese bodem zet, worden de laatste kilometers vanuit Parijs naar Eindhoven afgelegd. De kilometerteller zal op dinsdag 1 november naar verwachting op 26.000 kilometer staan.

Aanloop naar STORM World Tour

De aanloop naar de STORM World Tour duurde 2 jaar. In deze periode hebben 23 studenten gewerkt aan het prototype STORM Pulse en 2 versies van de STORM Wave. Maar dat is ‘slechts’ het bouwen van de elektrische motor. Behalve dit technische aspect, werd de wereldreis voorbereid, er werden handelsmissies georganiseerd, er moesten oplaadpunten worden gezocht en er werd onderzoek gedaan naar de wet- en regelgeving van de verschillende landen. Het doel? Het imago van duurzaam vervoer wereldwijd verbeteren.

DB&P: sponsor van elektrisch rijden

Studenten zijn de ondernemers van de toekomst. DB&P helpt niet alleen de ondernemers van nu met het vinden van financiering voor innovatie maar steunt ook ondernemers van de toekomst. Je kunt je nog aansluiten om samen met ons dit studententeam van de TU Eindhoven te sponsoren.