SBIR: New Food Challenge

Op 16 februari heeft staatssecretaris van Dam het startschot gegeven voor de New Food Challenge. Middels deze SBIR-oproep worden (startende) bedrijven uitgedaagd om nieuwe voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen.

Voor wie?

Bedrijven uit de EU met innovatieve oplossingen op het gebied van plantaardig voedsel, kunnen tot 30 april 2017 een voorstel indienen voor de New Food Challenge. Het gaat bijvoorbeeld om voedsel gemaakt van peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier. Op deze manier hoopt staatssecretaris van Dam meer nieuwe, gezonde producten in de winkels te krijgen.

Budget

Maximaal € 30.000 kunnen bedrijven winnen naar aanleiding van hun haalbaarheidsonderzoek via de SBIR-opdracht. Vervolgens komen de beste projecten in aanmerking voor een opdracht van maximaal € 250.000 om het voedsel daadwerkelijk te ontwikkelen. In totaal wordt er in de komende 4 jaar ruim € 15 miljoen uitgetrokken voor actieplannen en projecten die het eten van plantaardige producten toegankelijker moeten maken voor de consument.

Over Small Business Innovation Research (SBIR)

SBIR is een regeling waarbij de overheid bedrijven uitdaagt om nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen als oplossing voor een maatschappelijk probleem. Het traject bestaat uit 3 fases: haalbaarheidsonderzoek naar de innovatie, ontwikkeling van de innovatie en de innovatie vermarkten.

Wilt u meer weten over de SBIR-regeling en de New Food Challenge?
Neem dan contact op met Rinke Andringa.