Nuon Solar Team wint SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika

Het Nuon Solar Team heeft voor de tweede keer de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. Na een race van ruim 4700 kilometer kwam het studententeam uit Delft als eerste over de finish. Hiermee verbrak het Nuon Solar Team ook direct het wereldrecord. Wij van DB&P zijn als sponsor van het Nuon Solar Team bijzonder trots op deze prestatie!

Aangehouden door de politie

De race verliep niet vlekkeloos voor het Nuon Solar Team. Vlak voor de finish werd zonnewagen Nuna door de politie van de weg gehaald. Volgens een woordvoerster van het team was de politie bang voor opstoppingen op de weg, vanwege het opvallende voertuig. Na 10 zenuwslopende minuten mocht het team haar weg vervolgen.

Over de SASOL Solar Challenge

In totaal deden er 14 zonnewagens mee aan de 8-daagse race van Pretoria naar Kaapstad. In tegenstelling tot de wedstrijd in Australië, is het in Zuid-Afrika niet de bedoeling om zo snel mogelijk te rijden. Bij de SASOL Solar Challenge draait het om het aantal kilometers waarmee je over de eindstreep komt. Degene met de meeste kilometers wint.

Meer weten over het Nuon Solar Team? Klik hier.