Programma geeft Brabantse startups een duwtje in de rug

Dat startups moeizaam de eerste jaren doorkomen is bekend. In Noord-Brabant bundelen partners in deze provincie de krachten om kansrijke startups te ondersteunen op het gebied van financiering en kennis. De alliantie bestaat uit één gezamenlijk programma onder de naam ‘Braventure’. Vandaag, donderdag 21 juni, vindt de lancering van het startupprogramma plaats in het Van der Valk Hotel in Tilburg. De Breed & Partners is hierbij aanwezig.

De partners van het unieke programma zijn de onderwijsinstellingen TU Eindhoven, Tilburg University, Fontys Hogeschool, Avans Hogeschool, NHTV Breda en HAS Hogeschool. Daarnaast neemt de provincie Noord-Brabant aan het programma deel en zijn regionale ontwikkelingsmaatschappijen betrokken. Voorzitter van Braventure is Koen Becking. Becking noemt Braventure ‘illustratief voor een doelgerichte samenwerking en een kick-starter voor ondernemingen in hun eerste stappen op weg naar succes.’

Fonds voor startups

Dit succes zal mede bereikt moeten worden door financiering toegankelijk te maken. Het Brabant Startup Fonds (BSF) is één van de financieringsmogelijkheden waarnaar het programma door kan verwijzen. Dit fonds is gevuld met €10 miljoen dat verstrekt kan worden aan leningen. Deze financiering kunnen ondernemers goed gebruiken tijdens de eerste fase van het ondernemerschap. Het fonds zal Brabantse startups de komende vijftien jaar moeten verzekeren van een financieringsmogelijkheid.