Percentage WBSO 2020 omhoog

Het handhaven van de dividendbelasting heeft geleid tot een nieuw pakket aan fiscale maatregelen gericht op het versterken van het vestigingsklimaat. Eén van deze maatregelen is een verhoging van het percentage van de WBSO 2020.

Het gaat om het percentage van de tweede schijf. Deze wordt gewijzigd van 14% naar 16%. De vermindering van de af te dragen loonbelasting neemt hierdoor toe voor innovatieve ondernemers, mits zij investeren in speur- en ontwikkelingswerk.

Over de WBSO 2020

De WBSO is in het leven geroepen door het ministerie van Economische Zaken met het doel om de kosten van R&D-projecten te verlagen. Met de regeling compenseert de overheid dan ook een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O).

Komt u in aanmerking?

Doe de WBSO test en ontdek in 1 minuut of u in aanmerking komt voor subsidie. De test is gratis en uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Download de gratis whitepaper

In de whitepaper ‘WBSO in een notendop’ leggen wij uit wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk precies inhoudt, wanneer u in aanmerking komt en hoe u subsidie kunt aanvragen. U kunt de whitepaper hier gratis downloaden.