SBIR: nieuwe oproep Blockchain Energie Rotterdam

Er zijn twee nieuwe oproepen geopend binnen het Small Business Innovation Research Programma (SBIR), namelijk: Gegevenslandschap en de oproep Blockchain Energie Rotterdam.

Het doel van de oproep Blockchain Energie Rotterdam is het vinden van innovaties die gebruik maken van blockchaintoepassingen die een decentraal energienetwerk dichterbij brengen. Hierbij is het van belang dat de innovaties in de praktijk toegepast kunnen worden. Deze oproep is van toepassing op warmte, elektriciteit, waterstof of combinaties hiervan, industrie, elektrische voertuigen en huishoudens.

Voor wie?

Deze oproep geldt voor ondernemers die zich bezighouden met innovaties die gebruik maken van blockchaintoepassingen die een decentraal energienetwerk dichterbij kunnen brengen. Het betreft een SBIR-fase 2 oproep (onderzoek en ontwikkeling).

Budget

  • Er is maximaal € 400.000 (incl. BTW) beschikbaar. Hiervan is maximaal € 200.000 (incl. BTW) beschikbaar voor onderzoek en ontwikkeling. Het streven is dit over 4 voorstellen te verdelen. Het maximumbedrag per projectvoorstel is € 50.000 (incl. BTW).
  • Voor aansluitende praktijkproeven is maximaal € 200.000 (incl. BTW) beschikbaar. Het streven is dit over 2 voorstellen te verdelen. Het maximumbedrag per projectvoorstel is € 100.000 (incl. BTW).

Deadline

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u tot en met 28 augustus 2017 17:00 uur een offerte indienen. De offerte moet ook een video-pitch bevatten.

Wilt u meer informatie over deze subsidieregeling? Neem dan contact op met consultant Sydney van Bokhoven.