OPOost: € 1.75 miljoen voor drie grote R&D samenwerkingsprojecten

De eerste resultaten van de thematische tender circulaire economie binnen de OPOost subsidie voor grote R&D samenwerkingsprojecten zijn bekendgemaakt. Er zijn twaalf aanvragen ingediend, waarvan er drie zijn gehonoreerd. Vier aanvragen zijn nog in behandeling.

Tijdens de tender konden ondernemers plannen indienen voor het ontwikkelen van innovaties waarbij het hergebruik van producten en grondstoffen centraal staat. Afval en schadelijke uitstoot naar bodem, water en lucht moet hierbij zoveel mogelijk worden voorkomen.

Over de gehonoreerde aanvragen

Project UVO is gebaseerd op een systeem waarbij medicijnresten en andere schadelijke stoffen uit het afvalwater van ziekenhuizen wordt verwijderd door gebruik te maken van Ozon en UV-licht. Voor dit project is een subsidiebedrag van € 275.948 toegekend.
De tweede gehonoreerde aanvraag is het Circulaire Kozijn. Zoals de naam al zegt gaat het om een duurzaam kozijn, gemaakt van hergebruikte houtproducten- en grondstoffen. Dit project ontvangt een subsidiebedrag van € 738.647.
Project EWICON-R ontvangt een subsidie van € 748.960.  Binnen dit project draait het om het geruisloos omzetten van windenergie in elektrische energie.

Andere OPOost openstellingen

  • 3 oktober t/m 28 februari: grote R&D samenwerkingsprojecten rondom het thema Algemene innovatie
  • 7 november t/m 28 februari 2018: grote R&D samenwerkingsprojecten rondom het thema Koolstofarme innovatie

Wilt u meer informatie over de OPOost subsidie? Neem dan contact op met consultant Robert Helmer.