Openstaande oproepen SBIR

Met de regeling SBIR daagt de overheid ondernemingen uit oplossingen te creëren voor maatschappelijke problemen. Is uw onderneming innovatief en oplossingsgericht? Misschien kan uw bedrijf het verschil maken. Lees over de openstaande SBIR oproepen.

Serious Games

Keuzes maken is lastig, met name met een lichamelijke of geestelijke beperking. Daarom is het prettig hiervoor hulpmiddelen in het dagelijks leven te kunnen gebruiken. De oproep ‘Serious Games’ is gericht aan ondernemers die games kunnen ontwikkelen. De games dienen te helpen bij het maken van keuzes in het dagelijks leven, zodat zij de regie over hun eigen leven kunnen nemen.

Budget en deadline

De oproep is voor fase 1: een haalbaarheidsonderzoek. Het maximumbedrag dat u voor dit onderzoek kunt ontvangen is €30.000. U kunt uw offerte indienen tot en met 14 november 2018, 13:00 uur. Projecten die met een excellent resultaat het haalbaarheidsonderzoek hebben gehaald, kunnen starten met fase 2.

Energietransitie vaarwegen Zuid-Holland

De aanleg en het beheer van infrastructuur vraagt veel energie. Op verschillende infrastructuur kan energie bespaard worden en duurzamer ingekocht worden. De provincie Zuid-Holland is op zoek naar mogelijkheden om de CO2-uitstoot bij de aanleg, het beheer en het onderhoud van vaarwegen te verkleinen. De toepassingen dienen bruikbaar te zijn voor onder andere (semi) overheden.

Budget en deadline

Ook deze oproep start met een haalbaarheidsonderzoek. Het maximumbedrag dat u voor dit onderzoek kunt ontvangen is € 40.000. De best beoordeelde offertes ontvangen subsidie. Offertes voor deze oproep kunnen worden ingediend tot 5 november, 17:00 uur. Projecten die met een goed resultaat het haalbaarheidsonderzoek afronden, kunnen starten met fase 2.

oproepen SBIRMeer informatie

Zou u graag willen deelnemen aan één van de projecten van SBIR? Consultant Robert Helmer kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden en haalbaarheid van uw ideeën. Neem direct contact op!