Onvoldoende kennis over subsidies bij werkgevers

Vier op de tien organisaties in Nederland hebben geen idee welke sociale regelingen en subsidies van toepassing zijn op hun werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van Adviesbureau Willis Towers Watson dat uitgevoerd is in oktober van dit jaar.

Voor deze organisaties is niet duidelijk welke regelingen er zijn en wanneer hun werknemers recht hebben op de subsidie. Slechts één op de tien bedrijven weet exact welke regelingen er zijn. Het gevolg is dat veel bedrijven overheidsgeld laten liggen dat wel beschikbaar is.

Overheid als informatiebron

Bijna de helft van de organisaties is van mening dat de overheid degene is die bedrijven proactief moet benaderen om hen te informeren over de beschikbare regelingen. Doordat dit niet gebeurt, weten veel organisaties niet waar zij de informatie vandaan moeten halen.

Inzicht in eigen werknemerspopulatie

Voor werkgevers is het vaak niet inzichtelijk hoe hun werknemerspopulatie eruit ziet. Zo weet meer dan 25% niet of hun bedrijf voldoet aan het quotum arbeidsbeperkten van de Participatiewet. Wanneer een bedrijf wel gebruikt maakt van sociale verzekeringen, wordt er in 50% van de gevallen pas achteraf bekeken of er regelingen zijn gemist.

Aan het onderzoek namen 714 respondenten deel die betrokken zijn bij personeel(szaken) binnen organisaties met meer dan 250 medewerkers.

DB&P kent alle subsidies die technologie, kennis en innovatie stimuleren. Bekijk hier onze diensten.