Onthulling nieuwe zonnewagen Nuna 9

Op 25 juli kwamen pers en genodigden samen voor de onthulling van de Nuna 9, dit was een waar spektakel! Als trotse sponsor van het Nuon Solar Team was DB&P hierbij. Uiteraard is deze nieuwe Nuna nóg lichter, nóg kleiner en nóg sneller dan al haar voorgangers. Meer weten over de specificaties? Hier staat een samenvatting van een aantal facts & figures.

Nuon Solar Team

‘Niels had een droom: zo moest de nieuwe zonnewagen eruit gaan zien!’ Het studententeam is een jaar bezig geweest met het ontwerp en de bouw van Nuna 9. Een hele uitdaging vanwege de regels die elke race veranderen. Met steun, tips & trics en heel veel hulp van oud teamleden heeft het team van 2017 weer een prachtig nieuwe wagen neergezet. Teamwork staat voorop en dat is precies de reden waar het Nuon Solar Team zich onderscheidt ten opzichte van de concurrenten. Op naar de winst in Australië dus!

Nieuwe regels

De twee grootste veranderingen zaten in de volgende elementen: het oppervlakte van de zonnepanelen is gereduceerd van 6m2 tot 4m2 en nu mag de zonnewagen enkel bestuurd en bediend worden door de coureur. Voorheen mochten andere teamleden ook helpen om het zonnepaneel naar de zon te kantelen. Nu staat de coureur er alleen voor. En wie zijn de coureurs dit jaar? Drie vrouwen gaan het waarmaken!

Bekijk hier de foto’s van de onthulling van de nieuwe zonnewagen Nuna 9 bij ‘Lijm & Cultuur’ in Delft.