Nuon Solar Team zet wereldrecord neer!

Tijdens een race op de testbaan van de RDW in Lelystad heeft het Nuon Solar Team op 21 juni een nieuw wereldrecord neergezet: 882 kilometer in twaalf uur tijd!

Onder grote belangstelling van vrienden, familie en sponsoren werd de eerste grote zonnerace ooit op Nederlandse bodem gereden. De race was bovendien een test in aanloop naar de Bridgestone World Solar Challenge, die in oktober zal plaatsvinden in Australië. Het startsein voor de race werd gegeven door Marc Lammers, de voormalige bondscoach van het Nederlandse vrouwenhockeyteam en twaalf uur later werd er afgevlagd door Olympisch hockeykampioene Naomi van As.

Wie gaat de uitdaging aan?

Het Nuon Solar Team daagt nu ook andere zonneteams uit om het record te verbreken. “We zijn trots op de afstand die we op deze langste dag van het jaar hebben neergezet. We hoopten op veel zon, en gelukkig liet die ons – ondanks wat wolken hier en daar – niet in de steek. Voor een race in Nederland, waar de intensiteit van de zon veel minder is dan bijvoorbeeld in Australië, is dit echt een flinke afstand. We zijn benieuwd welk team onze prestatie weet te evenaren!”, aldus teamcaptain Sander.

Net als in Australië

De omstandigheden tijdens de World Solar Challenge werden zo realistisch mogelijk nagedaan tijdens de race in Lelystad. Er werd gekampeerd langs de racebaan, de banden werden in recordtempo gewisseld en de zonnecellen werden optimaal opgeladen door het team. Niet alleen de zonnewagen, maar ook voertuigen die de Nuna zullen begeleiden in Australië, deden mee. Het is de eerste keer dat het Nuon Solar Team een praktijkoefening van dit formaat uitvoert. Deze is essentieel om de studenten, die nog niet eerder in Australië hebben geracet, voor te bereiden op wat hen te wachten staat.

DB&P is trotse sponsor van het Nuon Solar Team.