Nuna8 winnaar World Solar Challenge 2015

DB&P feliciteert het Nuon Solar Team en haar zonnewagen Nuna8 met de overwinning! De winnaar van de World Solar Challenge 2015: een fantastische prestatie. Dit team startte op zondag 18 oktober vanaf de 18e plaats. Al op de eerste dag hebben ze zich een plaatst weten te veroveren in de top 3. Vanaf de tweede dag werd het een nek aan nek race met team Twente, een spannende strijd met als eindresultaat: voor de zesde keer naar huis met de wereldbeker! Bekijk hier het filmpje van een overweldigend enthousiast team: https://www.youtube.com/watch?v=vxbWP6W-grA#action=share

Winnaars

Nederlandse teams

Waar een klein land al niet groot in is: er namen drie Nederlandse teams deel aan de World Solar Challenge. Deze drie teams zijn afkomstig van de drie Technische Universiteiten: Delft, Twente en Eindhoven. De zonnewagen van de TU/e: Stella, nam deel aan de Cruiser klasse, waarbij ook andere elementen naast de snelste tijd worden meegenomen in de beoordeling. Zo zijn bijvoorbeeld praktische toepasbaarheid en het aantal passagiers belangrijke graadmeters voor succes.

Einduitslag Top 3

Er is ontzettend hard gewerkt aan Nuna8. Als sponsor van het Nuon Solar Team hebben wij dit van dichtbij mee mogen maken. Ons respect gaat uit naar alle studenten die hierbij betrokken zijn geweest. Jullie werk is beloond; Gefeliciteerd!

  1. Nuon Solar Team, Nuna8
  2. Solar Team Twente, Red One
  3. Tokai University, Tokai Challenger
Advertentie Nuon Solar Team