Nuna8 naar SASOL Solar Challenge

Op 24 september start in Pretoria Zuid-Afrika de SASOL Solar Challenge 2016. Deze race zal eindigen op 1 oktober in Cape Town. De zonnewagen Nuna8 zal deelnemen aan deze race waarbij techniek en innovatie hoog in het vaandel staan. Op dit moment is het studententeam van de TU Delft druk bezig met windtunneltesten in Marknesse.

DB&P, sponsor van het Nuon Solar Team

Techniek, daar zijn we dol op en innovatie is onze tweede naam. Ook belangrijk vinden wij het steunen van studenten omdat zij nu eenmaal de ondernemers van de toekomst zijn. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het Nuon Solar Team perfect aansluit bij hetgeen waar wij voor staan. Ook dit jaar zijn we weer bij ze aangesloten en kijken wij uit naar de komende race. Meer informatie over onze sponsoring is hier te vinden.

SASOL Solar Challenge

In 2015 is het Nuon Solar Team voor de zesde keer winnaar geworden van de World Solar Challenge in Australië. Waar het in Australië ging om het neerzetten van de snelste tijd, gaat het in Zuid-Afrika om het maken van zoveel mogelijk kilometers in acht dagen tijd. Er wordt gereden van Pretoria naar Cape Town met onderweg de mogelijkheid om bepaalde loops te maken. De uitdagingen liggen hier vooral bij het verkeer op de route en het wel of niet verschijnen van de zon. Nuna8 is er klaar voor, nog 6 weken voor vertrek!