‘Nederlandse start-ups doen het goed binnen Europa’

Vandaag verscheen er een artikel in het Financieele Dagblad over de groeiende Nederlandse technologiesector.

Het afgelopen jaar werden er 4,6% meer banen gecreëerd door Nederlandse start-ups dan in 2016. Daarmee staan wij op de tweede plaats in Europa (na Ierland 5,3%). Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘The State of European Tech’ van investeringsfonds Atomico dat is gepresenteerd op de tech conferentie Slush in Helsinki.

“De techsector in Europa is op dit moment groter en sterker dan ooit”, zegt Tom Wehmeier van Atomico. In het afgelopen jaar werd er dan ook $ 19,1 miljard geïnvesteerd in Europese technologiebedrijven. Dat is een stijging van maar liefst 32% ten opzichte van 2016. Ook het aantal investeringen boven de $ 2 miljard neem toe. Uit het rapport blijkt verder dat Europa met 5,5 miljoen ontwikkelaars ruim een miljoen meer specialisten heeft dan de Verenigde Staten.

Investeringen in Nederlandse start-ups

Als we kijken naar Nederland, zien we dat er $ 500 miljoen is geïnvesteerd in Nederlandse start-ups. Dit bedrag lag vorig jaar nog op $ 410 miljoen. Met name Amsterdam neemt een belangrijke plaats in, omdat de start-ups in onze hoofdstad $ 293 miljoen aan investeringen hebben aangetrokken. Hiermee staat Amsterdam op de zevende plaats in Europa. Deze investeringen hebben een directe invloed op de werkgelegenheid.

Grote vraag naar tech medewerkers

Samen met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is Nederland één van de landen waar de vraag naar tech-werknemers het grootst is. Het Verenigd Koninkrijk is het meest geliefd voor tech werknemers en oprichters van tech bedrijven, maar de onzekerheid die de aankomende Brexit met zich meebrengt zorgt ervoor dat het Europese vasteland aan populariteit aan het winnen is.

Bent u op zoek naar investeerders of wilt u zelf gaan investeren? Neem dan een kijkje op Investormatch.nl