MIT en TKI met 5 jaar verlengd

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft laten weten dat de Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) en TKI mkb-versterking met vijf jaar verlengd zullen worden.

De einddata van beide regelingen stonden gepland op 1 maart 2018. De verlenging betekent dat deze data naar 1 maart 2023 worden verschoven. De redenen voor de verlenging van de regelingen worden uiteengezet door minister Wiebes van EZK. Zo sluiten de regelingen goed aan bij de behoeftes van de innovatieve mkb-ondernemers. De ondernemers weten zowel de MIT als de TKI-regeling te vinden en de regelingen blijken effectief. De innovatieprojecten komen door de subsidies daadwerkelijk van de grond.

Evaluatie TKI

Door een grondige evaluatie op de TKI kwam naar voren dat de regeling een positief effect heeft op het aantal duurzame strategische netwerken van mkb-ondernemers binnen de Topsectoren. Daarnaast draagt de regeling bij aan de groei van het aantal innovatieprojecten, wat op zijn beurt weer voor duurzame economische groei zorgt.

Meer openstellingen nodig voor doelstelling

Om de doelstellingen te realiseren waarvoor de MIT-regeling en de TKI-regeling in het leven zijn geroepen, zijn nog een aantal openstellingen nodig. Daarom heeft het Ministerie van EZK besloten de regelingen met vijf jaar te verlengen tot 1 maart 2023.

MIT Zuid-Holland heeft € 10 miljoen aan R&D samenwerkingen uitgekeerd

Vanuit de MIT Zuid-Holland hebben ondernemers in totaal € 10 miljoen aan subsidie ontvangen voor R&D samenwerkingsprojecten. De subsidie is gericht op de stimulering van innovatieve onderzoeksprojecten voor de ontwikkeling van nieuwe producten en de toepassingen van deze producten in bijvoorbeeld de sectoren gezondheidszorg, slimme logistiek of voedselveiligheid. De innovaties worden uiteindelijk op de markt gebracht.

Vooral subsidie voor High Tech

Vooral de R&D samenwerkingsprojecten die gericht op High Tech Systemen & Materialen en de ICT ontvingen subsidie. Samen waren deze projecten goed voor de helft van het totale uitgekeerde bedrag aan subsidie in Zuid-Holland. De thema’s van deze projecten waren onder meer gericht op robotica, nanotechnologie en Big Data.

Meer weten over de MIT-regeling en/of de TKI-regeling?

Neem dan contact op met Joris van Eil, consultant bij De Breed & Partners of download hier de Factsheet MIT.