R&D-samenwerkingsprojecten indienen v.a. 3 juli 2017

Vanaf 3 juli 2017 kunt u een aanvraag indienen voor R&D-samenwerkingsprojecten. Deze tender maakt deel uit van de MIT subsidie.

Voor wie?

Een mkb-ondernemer kan namens een samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Dit is een project bestaande uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkelingen en wordt uitgevoerd door minimaal 2 mkb-ondernemers.

Budget en looptijd

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. De subsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject, waarvan maximaal € 100.000 per deelnemer. Het is belangrijk dat de deelnemers een evenwichtig samenwerkingsverband hebben. Dat betekent dat één van de twee deelnemers niet meer dan 70% van de kosten op zich mag nemen. De looptijd van een R&D-samenwerkingsproject bedraagt maximaal 2 jaar.

Tender R&D-samenwerkingsprojecten

Het is een tender, dat betekent dat projecten worden beoordeeld op diverse factoren. Deze factoren hebben betrekking op vernieuwing, economische waarde, kwaliteit en crosssectoraliteit. De projecten die het best beoordeeld worden, ontvangen subsidie. De regeling sluit op 7 september om 17:00 uur.

Wilt u meer informatie over R&D-samenwerkingsprojecten, of wilt u een aanvraag indienen?
Neem dan contact op met subsidieconsultant Joris van Eil.