Met DB&P als partner gaan wij voor de winst!

Het Nuon Solar Team is winnaar van de World Solar Challenge 2015! Een race van 3000 km afleggen in 5 dagen en dan winnen met een verschil van maar 8 minuten, dit betekent dat het heel spannend is geweest. Dat was de Bridgestone World Solar Challenge 2015 ook zeker. Elk onderdeel in dit project is cruciaal geweest voor het behalen van deze overwinning.  Als de verschillen zo klein worden dan maakt elke Watt uit. Door innovatief samen te werken met o.a. DB&P als partners en wat creativiteit van alumni, is onze zonneauto Nuna8 aerodynamischer, lichter, betrouwbaarder en efficiënter dan haar voorgangers. Zo is de trailing edge van onze auto nu 3D geprint en was Nuna8 met 150kg de lichtste auto in het veld.

Teamwork tijdens de race

Naast een innovatieve snelle auto is het van groot belang dat Nuna8 de 3000 km lange Stuart Highway met zo min mogelijk snelheidschommelingen aflegde. Dit is gelukt omdat iedereen in het team gedurende de race een eigen taak had die hij of zij perfect heeft uitgevoerd. We startten de race als 19e en hebben 4 dagen lang naar andere zonneauto’s voor ons moeten kijken. Dit zorgde voor veel zenuwen en gezonde spanning in het team. Op zo’n moment is het belangrijk dat mensen niet gaan twijfelen aan elkaar en niet voor zichzelf gaan denken. Onderling vertrouwen is hierbij de belangrijkste factor. Iedereen durfde blind de nodige acties voor 100% uit te voeren. Zoals onze fotograaf -die al vanaf het begin bij het project betrokken is- mooi verwoorde, is dit jaar niet alleen de beste auto maar ook het beste team cruciaal geweest.

Sponsorship DB&P

We zijn ook enorm trots dat wij met een gepassioneerde partner als jullie mochten samenwerken. Het is echt leuk om te zien dat iedereen meeleeft met de race en het ook zo fanatiek gevolgd heeft. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als wij. Als Nuna8 in december weer terug is in Nederland dan nodig ik jullie graag uit verhalen en ervaringen uit te wisselen. Het was een fantastisch avontuur, dank je wel voor jullie bijdrage.

Gastblog Wouter Feil, Nuon Solar Team