De Breed & Partners lanceert investeringsfonds TechFund One

Vol trots lanceren wij vandaag ons eigen investeringsfonds: TechFund One. Dit fonds gaat technologische bedrijven met een kansrijke innovatie van groeikapitaal voorzien.

Al meer dan 35 jaar begeleiden wij innovatieve mkb-bedrijven in hun zoektocht naar groeifinanciering. Dankzij deze jarenlange ervaring hebben wij niet alleen zicht op de financieringsbehoefte van mkb-ondernemers, maar ook op de tekortkomingen in het huidige financieringslandschap. “Wij zien een hiaat in de huidige financieringsmarkt. Er is een grote groep innovatieve ondernemers die te klein wordt gevonden door bestaande investeringsfondsen, maar die het zogeheten friends, family and fools niveau ontstegen zijn. Voor deze bedrijven is er nu TechFund One”, legt fonds manager Peter van Meersbergen uit.

Van ondernemer naar investeerder

Alles is in huis om het TechFund tot een succes te maken. We beschikken over de financiële en de technologische kennis. Daarnaast zijn er achttien investeerders aangesloten bij TechFund One met stuk voor stuk een achtergrond als succesvol ondernemer. Dat is een groot voordeel voor het fonds, want deze groep beschikt als geen ander over de expertise op het gebied van ondernemerschap.

Kansrijke proposities

Zowel hardware- als softwarebedrijven kunnen een financieringsaanvraag tussen € 100.000 en € 250.000 indienen bij het fonds. Business cases die voldoen aan de gestelde voorwaarden, zoals schaalbaarheid en een IP worden vervolgens gefinancierd in samenwerking met het netwerk van financieringsplatform Investormatch. Er wordt gestreefd naar een portfolio van tien tot twaalf tech-bedrijven in de komende vier jaar.

Peter van MeersbergenMeer informatie?

Wilt u meer weten over TechFund One? Of bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden voor uw tech-bedrijf? Neem contact op met fonds manager Peter van Meersbergen of ontdek de mogelijkheden op www.techfundone.nl