Klant Systhema introduceert web-based besteksoftware

Systhema komt met deze primeur naar aanleiding van een oproep van STABU. Bij de introductie van ‘Bouwbreed’, heeft STABU alle softwarehuizen in Nederland gevraagd om software te ontwikkelen waardoor alle mogelijkheden van de online specificatiesysthematiek volledig worden benut.

Over Systhema

Systhema Informatietechnologie is in 1994 opgericht. Het bedrijf is opgericht door een aantal freelance ICT professionals die inmiddels al de nodige ervaring hebben opgedaan in o.a. de gezondheidszorg, retail en het bank- en verzekeringswezen. Daarnaast is Systhema ook actief in de bouwsector, waar zij hun sporen hebben verdiend met het ontwikkelen van calculatiesoftware, aannemers- en elementenbegrotingen, maar ook met logistieke pakketten en procesbestudering.

Uitwisselen van kennis en gegevens

Paul Buchter en Martin Wijnands van Systhema zijn van mening dat er veel te winnen valt in de bouwbranche. Met name op het gebied van integratie van processen en in het uitwisselen van kennis en gegevens. “BIM gaat over samenwerken aan een bouwproject. Om goed te kunnen ‘bimmen’ is samenwerken een voorwaarde. Integraal samenwerken betekent een hoge mate van informatie-uitwisseling. We noemen dit bimmen met bestekken. Het platform èn de web-based software leveren wij hiervoor.”

S-Bestek

Enkele jaren geleden werd er contact gelegd tussen Systhema en een bedrijf dat bestek schrijven als core business had. Daar werd duidelijk dat er ruimte voor verbetering was. Door middel van onderzoek en het bouwen van prototypes, is de applicatie S-bestek geconstrueerd. Het doel van Systhema is om de samenwerking tussen alle BIM-partijen te verbeteren door ICT innovatief toe te passen. “De eerste stap is S-Bestek. De web-based software is modulair opgebouwd en we hebben de gegevensbank van STABU er onder liggen.”

DB&P feliciteert Systhema met deze innovatieve ontwikkeling!