Extra kapitaal voor innovatieve ondernemers in Zuid-Holland

De Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter (IQ) heeft meer dan € 30 miljoen aan kapitaal geïnjecteerd gekregen. Dit bedrag is bestemd voor innovatieve ondernemers, actief in de provincie Zuid-Holland. InnovationQuarter financiert innoverende bedrijven met hun fonds IQCapital.

Het ministerie van Economische Zaken (EZK) en de provincie Zuid-Holland zijn verantwoordelijk voor de kapitaalinjectie van ruim € 30 miljoen in samenwerking met de gemeente Delft. Het ministerie en de provincie storten beiden € 15 miljoen en de gemeente Delft voegt daar nog eens € 1,05 miljoen aan toe, wat voor een totale kapitaalinjectie van € 31,05 miljoen zorgt.

Fondsvermogen naar € 80 miljoen

Door de kapitaalinjectie van ruim € 30 miljoen gaat het totale vermogen van het fonds IQCapital naar € 80 miljoen. Het fonds is revolverend, wat betekent dat de investeringen na een bepaalde tijd weer terugvloeien in het fonds. Hierdoor kan het fonds dit geld opnieuw investeren in andere innoverende bedrijven in de provincie.

Kapitaal helpt te groeien

“De nieuwe kapitaalinjectie is zeer goed nieuws voor innoverende ondernemers in de provincie Zuid-Holland,” zegt Adri Born-Lemstra, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Zuid-Holland. De vele startende en innoverende ondernemers in Zuid-Holland krijgen door extra kapitaal de kans hun bedrijf te laten groeien en op te schalen. Het fonds IQCapital biedt een extra financieringsstimulans voor innovatie in de provincie.

Wat is innovatie nou eigenlijk? U leest het in deze blog.