€ 1.5 miljard geïnvesteerd in energiezuinige maatregelen

In 2017 investeerden Nederlandse bedrijven voor ruim € 1.5 miljard in energiezuinige maatregelen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Energie-investeringsaftrek (EIA). De investeringen in dat jaar hebben vermoedelijk tot € 134 miljoen aan voordeel opgeleverd. Deze energiebesparing is te vergelijken met het jaarlijkse gasverbruik van maar liefst 350.000 huishoudens.

De technieken die het meest zijn aangevraagd, zijn LED-verlichtingssystemen, warmtepompen, zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking en isolatie voor bestaande constructies. Vooral in transportmiddelen zijn een aantal grote investeringen ondersteund. Het investeringsbedrag is twee keer hoger dan het jaar ervoor. Het totale investeringsbedrag in de land- en tuinbouw is met een percentage van 43% hard gegroeid. Dit is een bedrag van € 70 miljoen.

Energiezuinige maatregelenGebruikmaken van EIA?

Wilt u ook energie besparen? Met de EIA hebt u belastingvoordeel op investeringen in vernieuwende technieken die energie besparen. Consultant Jan Egberts kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Neem contact op of download de factsheet voor meer informatie.